İşte bu iyi haber!

24 Ocak depremi, ardından yaşanan pandemi süreci ve ekonomik şartların ağırlaşması ile zor günler yaşayan Elazığ için güzel haber Sanika Boru'dan geldi.

PAYLAŞ

Elazığ’ın ekonomik kalkınmasına katkı veren Sanicaboru Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, sadece kendilerinin yatırım müjdesini vermedi. Fatinoğlu, Tekstil dünyasının önde gelen firmalarından Teomanlarında ilimizde fabrika kuracağını ve yaklaşık 3 bin 500 kişinin istihdam edilmesine öncülük ettiğini açıkladı.

Haberkent Gazetesi’nden İrfan Arslan’a konu hakkında bilgilere veren Sanicaboru Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, “Elazığ hem yatırım açısından hem de turizm açısından ülkemizin önemli kentlerinden biri. Biz buraya sadece yatırım amaçlı gelmiyoruz. İşadamlarımızı Elazığ’ı görmeleri ve tanımaları amaçlı da işadamlarını getiriyoruz. Bunun da Elazığ’a önemli katkısı olacaktır.” dedi.

Haberkent Gazetesine  özel açıklamalarda bulunan Fatinoğlu, “Elazığ OSB bünyesinde Elektrikli Kamyonet fabrikası kurma projemizi hayata geçireceğiz. Konuyla ilgili olarak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ile görüştük. Projemiz üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında bu projemiz ile ilgili olarak detaylı açıklamada bulunacağız. “ dedi

Elazığ’ın tanıtım noktasında eksikliklerin bulunduğunu belirten Fatinoğlu “Elazığ’ın güçlü bir şekilde tanıtımı yapılmalı. Lobisi oluşturulmalı. Bunun için ben göreve hazırım. Harput başlı başına bir hazine. Biz de bu konuda yapılacak çalışmalara katkı vermeye hazırız.” dedi.

Elazığ’a yeni bir yatırım kazandırma çalışmalarının bulunduğunu belirten Sanicaboru Yönetim Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, “Elazığ’a yaptığımız yatırımlara bir yenisini ilave edeceğiz. Ülkemizde bir ilk olacak elektrikli Kamyonet fabrikasını Elazığ OSB’de kurma düşüncemizi hayata geçireceğiz” dedi.

2013 yılında Elazığ’daki ilk tesislerini kurduklarını, Elazığ’daki tesis sayısını bugün 4’e yükselttiklerini belirten Fatinoğlu, “Şimdi Elazığ’da 5. tesisimizi kurmak için OSB’de arsa talebinde bulunduk. Sanica Boru olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz boruların üretim merkezini Elazığ yaptık. Sanica Boru, boru üretiminin tümü Elazığ’dan oluyor. Burada üretimini yaptığımız ürünleri tüm dünyaya ve ülkemize gönderiyoruz. Bugün tesislerimizin önünde 12 tır nakliye yapmak için bekliyordu. Tesislerimizde 450’nin üzerinde istihdam sağlayarak insanlara iş imkânı vermiş durumdayız. Yeni tesisimizin kurulması ile bu sayı daha da artacaktır. Bu Elazığ ekonomisine direk katkımız. Bir de endirek katkımız var. Biz Elazığ’da bulunmaktan buraya yatırım yapmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu.

ELEKTRİKLİ KAMYONET FABRİKASI GELİYOR

Elazığ’daki yatırımlarına bir yenisini ilave etmek üzere çalışmalarına başladıklarını belirten  Ali Fatinoğlu “Ülkemizde belki bir ilki Elazığ’a yatırım yaparak kazandıracağız. Elektrikli Kamyonet fabrikası projemizi Elazığ’a da kurmak üzere hazırlıklarımıza başladık. Bu konuda OSB Başkanı Suat Öztürk ile de görüştük. Proje üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından bu projemiz ile ilgili detaylı açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız. Buraya yatırım yapmaktan son derece memnunuz. Elazığ her türlü yatırımı hak ediyor. Biz de Sanica olarak bu şehirdeki yatırımlarımızı hem artıyor hem de var olan yatırımlara katkı sağlamanın çabasında oluyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN