Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 7 bini geçti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından süren hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 28 bin 726 bina incelendi. İncelemede 7 bin 402 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Elazığ'da şap hastalığına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor

SAT-2 serotipi hastalığı sonrası Elazığ'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığına önlem olarak büyük ve küçükbaş hayvanları aşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojiden Elazığ'a sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ'da ayın 15'ine kadar sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

Karakoçan'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde görüntülendi.

Baskil'de badem ağaçları çiçek açtı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Elazığ'da koyun ve kuzuların renkli buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. O anlar dron ile görüntülendi.

Elazığ'da 164 kiloluk dev orkinosu görenler cep telefonlarına sarıldı

Ege denizinde balıkçılar tarafından yakalanan ve Elazığ'da bir balıkçıda sergilenen 164 kiloluk 1 metre 90 santimetre boyundaki dev orkinos, görenleri hayrete düşürdü. Balığı gören çevredeki vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak fotoğraf çekmek için sıraya girdi.

Baharla birlikte çiçek açan bademler, çiftçileri kara kara düşündürüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış ve lodos uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli yağış ve lodos uyarısı yaptı.

Sıcak havalar, kayısı üreticilerini korkutuyor

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kayısı üreticilerini endişelendiriyor. Bu sene ağaçların tomurcuklarının çok güzel olduğunu aktaran üreticiler, kayısının erken çiçek açmasının tehlikeli olduğunu ve ileride vuracak bir don olayının verimde büyük kayıplara neden olacağını söyledi.

Elazığ'da Kuduz Hastalığı ile Mücadelede Oral Aşı Projesi çalışması

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yaban Hayatında Kuduz Hastalığı ile Mücadelede Oral Aşı Projesi çerçevesinde çalışma başlatıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürüyor

Kahramanmaraş'ta merkezli meydana gelen depremlerin ardından 5 bin 787 binanın ağır hasarlı tespit edildiği Elazığ'da yıkımlar aralıksız sürüyor.

Elazığ'da biyolojik atık su arıtma tesisi için ilk kazma vuruldu

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin 2053 yılına kadar atık su problemini ortadan kaldıracak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa çalışmaları başladı.

Depremde TOKİ farkı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Elazığ'da binlerce binanın hasar alması sonrası açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ temsilcisi Hıdır Kaya, kentte bulunan eski yapılarda insanların korkarak oturduğunu, fakat TOKİ'de kalanların hiçbir çekince duymadan evlerinde güvenle oturduğunu söyledi.

Karakoçan'da ağır hasarlı bina sayısı 40'a yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde hasarlı binaların kontrolü sürüyor. Bu çerçevede şimdiye kadar yapılan incelemelerde 40 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Kovancılar'dan Malatya'da konteyner kent kurulumuna destek

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından konteyner kent kurulumuna destek için deprem bölgesinde görevlendirmek üzere 5 iş makinesi,1 hizmet aracı ve 7 personel gönderildi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 636 oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 21 bin 144 bina incelendi. İncelemede 55 binanın acil yıkılacak, 4 bin 636 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Pisa Kulesi'nden daha eğik olan 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kaldı

Pisa Kulesi'nden daha eğik olduğu tescillenen 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kalmayı başardı. Minarede kullanılan Horasan harcının ve esneme katsayısının yıkılmaları engellediğini belirten Prof. Dr. İsmail Aytaç, aynı zamanda Harput'un doğal kütle üzerinde olmasından dolayı yapının tek başına değil bir bütün olarak hareket ettiğini söyledi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 73 oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 17 bin 716 bina incelendi. İncelemede 50 binanın acil yıkılacak, 4 bin 73 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Toplam 1519 haber.