Zam Haberleri

Zam Haberleri

Elazığ'da eş zamanlı 'şok' uygulaması

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 51 ekip 237 personelin katıldığı eş zamanlı şok yol uygulaması gerçekleştirildi.

Uzm. Dr. İşançlı: ''Çocukluk çağı aşıları gereken zamanlarda yapılmalı''

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Durmaz İşançlı, çocuk enfeksiyon hastalıkları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, çocukluk çağı aşıların gereken zamanlarda yapılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Seyrek: ''Atıl durumdaki tescilli 2 lojman, halk kütüphanesi yapılabilir''

Elazığ'ın 10 ilçesinden 9'unda halk kütüphanesi olduğunu belirten Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ''Demir yollarına ait olan ve zamanında lojman olarak kullanılan 2 tescilli yapı, halk kütüphanesi olarak değerlendirilebilir' dedi.

Başkan Şerifoğulları sözünü tuttu, yüzde 71.60'lık yıllık zamla çalışanları enflasyona ezdirmedi

Göreve başladığı günden itibaren Elazığ Belediyesi personelinin maaşlarına rekor seviyede zam yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, son olarak yüzde 71.60'lık yıllık enflasyon oranında ücret artışı sağlayarak, personelini enflasyona ezdirmedi.

Birçok ilde sinema yokken o ilçede vardı, şimdi turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan tarihi sinema, adeta zaman karşı direniyor. Koltukları, perdesi, locaları ve makine odası ile görenleri geçmişte götüren sinema, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da Eti Krom işçilerinin talepleri karşılandı, çalışanlar iş başı yaptı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme için başlattığı eylem olumlu sonuçlandı. Görüşmeler sonucunda işçilere yüzde 15 zam ve 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Meyve veren ağaç aynı zamanda çiçek açtı

Elazığ'da bir elma ağacının hem meyve vermesi hem de çiçek açması, görenlerin ilgisini çekti.

Elazığ protokolü, Atatürk Stadyumu'nu inceledi

AK Parti Elazığ milletvekilleri ve gazeteciler, Atatürk Stadyumu kompleksini gezdi. Burada incelemelerde bulunan vekil ve gazeteciler aynı zamanda antrenör ve sporcularla bir araya geldi.

İlkokul öğrencileri sokak hayvanlarının yuvalarını onardı

Elazığ'da ilkokul öğrencileri, sokak hayvanları ve kuşlar için yapılan yuvaları tamirden geçirdikten sonra boyadı. Renklendirdikleri barınak ve yuvaları okulunu belirli noktalarına asan öğretmen ve öğrenciler, aynı zamanda kaplarına su ve mama koyarak anlamlı bir projeye imza attı.

Zamana direnen 750 yıllık kervansaray restore edilmeyi bekliyor

Elazığ'da Selçuklu döneminden kalma 750 yıllık kervansaray, adeta zamana direniyor. Dışarıdan birçok noktasının yıkılmasına rağmen yıllara meydan okuyarak ayakta kalmayı başaran kervansaray, restore edilip turizme kazandırılmayı bekliyor.

Vali Yardımcısı Bayraktar: ''Elazığ'da asayiş olaylarında düşüş sürüyor''

Elazığ'da yapılan sorgulamalar ve gerçekleştirilen operasyonlar sonucu hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 712 şahıs ve ifadeye yönelik aranan 911 şahıs olmak üzere toplamda bin 623 şahsı yakalandığını belirten Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, '2024 yılının ilk 5 ayında: Evden hırsızlık, işyerinden ve kurumdan hırsızlık, oto hırsızlığı ve otodan hırsızlık olayları sayısı toplamı 287'dir. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımız zaman yüzde 32'lik bir düşüş yaşanmıştır' dedi.

'Kuraklığın en net fotoğrafı' yerini bolluğun en net fotoğrafına bıraktı

Elazığ'da bir yıl önce çekilen görüntüde 'Suya girmek, yüzmek tehlikelidir' tabelası var fakat su yoktu. Bahar yağışlarıyla birlikte Keban Baraj Gölü Havzası ve Murat Nehrinde su seviyesi yükselerek bir zamanlar suyun bile gözükmediği o tabelalara kadar ulaştı. Aynı yerden farklı zamanlarda çekilen görüntüler, yağışların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Galericiler Sitesi Başkanı Yıldırım: 'Araç almanın tam zamanı'

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, geçen seneye oranla araç fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirterek, araç alacak vatandaşların araç almaları için tam zamanı olduğunu belirtti.

Oto ustalarından sağlık ve tasarruf için 'klima' uyarısı

Sağlık ve tasarruf için araç klimalarına yılda 2 kez bakım yapılması gerektiğini dile getiren oto klima uzmanları, aynı zamanda ortalama bin 500 liradan kaçılması sonucu klima kompresörünün bozulması halinde 15 bin liralık masrafın da çıkabileceğini ifade etti.

Büyüdüğü çocuk yuvasının müdürü oldu, göremediği baba sevgisini çocuklara veriyor

Elazığ'da 7 yaşında annesinin ölmesi sonucu çocuk yuvasına yerleştirilen Hıdır Aslan, şimdi yetiştiği yurda müdür oldu. Zamanında yaşamadıklarını ve hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışan Aslan, şefkati ile adeta kader ortakları olan çocukların babası oldu.

Elazığ 1. Amatör'de rövanş zamanı

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde play-off yarı final rövanş maçları pazar günü oynanacak.

Keban Baraj Gölünde bir ilk: Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar

Elazığ'da iki gezgin Fırat Nehri üzerinde yer alan Türkiye'nin en büyük baraj gölü olan aynı zamanda sulama, elektrik üretimi ve turizm gibi alanlarda önemli bir role sahip olan Keban Baraj Gölü üzerinde 9 saatte yaklaşık 200 kilometre seyahat ederek hem tarihi yapıları ve su üzerinde ve çevresindeki yaban hayatını görüntüledi hem de Elazığ ve çevresi için ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli olan göl üzerindeki dikkat çekti.

Toz taşınımı polen ve nektara ulaşımı zorlaştırdı, arılar strese girdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da son zamanlarda etkili olan toz taşınımı, arıları olumsuz etkiledi. Çiçekler üzerinde biriken tozlar nektar ve polen akımına engel olurken, arılarda stres oluştu.

Elazığ'da dev etçil çekirge görüntülendi

Türkiye'de zaman zaman görülen, 20-25 santim boyunda olan Saga Ephippigera diğer adıyla Çağaboğan olarak bilinen çekirge Elazığ'da görüntülendi.

Bin 200 yıllık tarihi eser, zamana direniyor

Elazığ'da bin 200 yıllık kilise, adeta zamana direniyor.

Türkiye'nin en genç belediye başkanından şehit ailesine anlamlı ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları, şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet ve annesi Şehriban Kılıç'ı evlerinde ziyaret etti. Taziye dileklerini ileten Başkan Şerifoğulları, aynı zamanda şehidin doğum gününü unutmayarak, aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye ettti.

Yüzyıllardır süregelen 'kelekçilik' zamana ve teknolojiye direniyor

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesinde Fırat Nehri üzerinde bir dönemler ulaşımın vazgeçilmezi olan 'kelek', son temsilcileriyle zamana ve teknolojiye direniyor.

'Tik tak' sesleriyle geçen bir ömür: 65 yıldır 'zamanı' ayarlıyor

Elazığ'da dede mesleğini sürdüren ve aile boyu saatçi olan 75 yaşındaki Şener Saatçı, 65 yıldır zamanı ayarlıyor. Soy ismini mesleğinden alan ve ömrü 'tik tak' sesleri arasından geçen Saatçı, ilerlemiş yaşına rağmen 3 metrekarelik dükkanında halen saat tamir ediyor.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 'Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonunu' tanıttı

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, 'Hizmet, Eser ve Gönül Belediyeciliği' başlığı altında 'Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu' projelerini kamuoyu ile paylaştı. Göreve başladıklarında 100 proje için söz verdiklerini hatırlatan Başkan Şerifoğulları, ''2019 yılında 11 ana başlıkta 100 proje için söz vermiştik. Şükürler olsun ki bugün 5 yılda toplam 116 projeyi hayata geçirmiş olmanın huzuruyla karşınızdayız. Şimdi Elazığ için yeni bir hikaye yazma zamanı' dedi.

Bir zamanlar kapış kapış satılan müzik kasetlerine, koleksiyonerlerden yoğun ilgi

Özellikle doksanlı yıllarda hayli popüler olan, ancak CD, DVD, MP3 gibi alternatiflerin çıkması ve internetin yaygınlaşmasının ardından pek de ilgi görmeyen müzik kasetleri, özellikle koleksiyonerler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Rektör Göktaş: 'Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerekiyor'

Her zaman depremlerle yüzleşmek ve yaşamak durumunda olduklarını dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ancak bizim muhakkak bilim ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerektiği bir gerçektir dedi.

Elazığ'da 200 gram ekmek 8 lira oldu

Elazığ'da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 7 liradan 8 liraya çıkartıldı. 1 liralık zam, fırıncıları memnun etmedi.

Teknik Direktör Yenihayat: 'Hak ettiğimiz 3 puanı aldık'

Karadeniz deplasmanında oynamak ve kazanmanın her zaman zor olduğunu belirten Elazığspor Teknik Direktör Bülent Yenihayat, İlk deplasman galibiyeti, 3 maç üst üste kazanma serisi, 11 maçtır kaybetmemek bizim için olumlu kazanımlar diyebiliriz. Hak ettiğimiz 3 puanı aldık dedi.

Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: '4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi'nde 2 yaşındaki torunu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, 24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: 'CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir'

ECHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Erdoğan; milletin derdi DEM değil, milletin derdi zam zam zam. DEM diye tutturmuş. CHP ayrı bir parti, DEM ayrı bir partidir. Bize ziyarete geldiler, dedik ki 'Ne görüyorsanız burada. Açık açık gözünüzün önünde'' dedi.