Seçim Haberleri

Seçim Haberleri

YRP lideri Erbakan: 'Belediyecilik hizmetlerimiz ve teşkilat çalışmalarımızla yapılacak olan ilk seçimde hasrete son vereceğiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Paluluların merhum Necmettin Erbakan'a, milli görüşe ve Septioğlu ismine olan vefasını ortaya koyduğunu belirterek, Palulular 31 Mart'ta üç önemli karar verdi. Milli Görüş tarihinde merhum Erbakan Hocamız, bu milletin derdi ile dertlenen ve bu bölgeye en büyük hizmetleri gerçekleştiren bir devlet adamıydı, bir siyasetçiydi. Palu kararını verdi ve iktidar yürüyüşünün meşalesi, 31 Mart'ta Palu'da yakıldı' dedi.

Bu köy 20 yıldır kadın muhtara emanet

Elazığ'da 2004 seçimlerinde aday olan ve göreve başlayan 2 çocuk annesi Şükran Doydu Çimen, 20 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor. Çalışkanlığı ve enerjisi sayesinde karşısına 5 dönemdir aday çıkmayan Çimen, köyü için gece gündüz çalışıyor.

Elazığspor'da genel kurul yarın

Elazığspor'da Olağan Mali ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yarın yapılacak.

Yanlış güneş gözlüğü seçimi sarı nokta hastalığını hızlandırabilir

Elazığ Medilines Hastanesinde görevli göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı yardımcı doçent doktor Oğuzhan Genç, havaların ısınmasıyla birlikte kullanımı artan güneş gözlükleri hakkında açıklamalarda bulunarak, yanlış güneş gözlüğü seçimlerinin sarı nokta hastalığını hızlandırabileceğini belirtti.

Başkan Alan: ''İlçelerimizin kalkınması için ortak projeler yürütüyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak görevlerine başlayan Belediye Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Alan: ''ETAK Projemiz Baskil'i canlandıracak''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili olamayınca hastaneye kaldırılmıştı, muhtarlığı kazandı şimdi 2028 seçimlerine hazırlanıyor

Elazığ'da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde bağımsız milletvekili olan ve kazanamadığını öğrendiğinde hastaneye kaldırılması ile gündeme gelen Salıbaba Mahallesi Muhtarı Muhammet Hacı Güneş, yerel seçimlerde yeniden muhtar seçildi. Muhtar Güneş, 2028 seçimlerinde milletvekililği için yine aday olacağını belirterek, şimdiden vatandaşları gezerek oy istemeye başladı.

Başkan Alan, yeni seçilen belediye başkanları ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen isimleri ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: 'Vakit kaybetmeden sahaya çıkacağız'

Bir seçimi daha geride bıraktıklarını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 'Partimizin yaşadığı oy kaybının nedenlerini araştırmak ve sandığa gitmeyen seçmenin bu kararının gerekçelerini öğrenmek amacıyla vakit kaybetmeden sahaya çıkıyoruz. Bizim rotamız millettir' dedi.

Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında komisyon üye seçimi yapıldı

Yeni dönemin ilk oturumunun gerçekleştiği Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında, komisyonlar için üye seçimleri yapıldı. 5 üye sayısına sahip komisyonlar için yapılan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin üyeleri, salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadı ve komisyonlarda yer alamadı. Çoğunluğun sağlanamamasının ardından gerginlik yaşandı.

Başkan Alan, seçimi kazananları tebrik etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart seçimlerinde halkın teveccühleriyle seçilen belediye başkanı, il ve belediye meclis üyeleri ile muhtarları tebrik etti.

4 aday yarıştı, muhtarı 1 oy belirledi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Elazığ merkeze bağlı Çalıca köyünde 4 aday muhtarlık için yarıştı. Seçimde 1 oy farkla Selim Gökbulut muhtar oldu.

Elazığ'da bir seçim kavgası daha: 4 yaralı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı beldesinde iki grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

Kadın muhtarın önünde kimse duramıyor, rakibine fark attı

Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, seçimde kadının gücünü ortaya koydu. 2019 yerel seçimlerinde en yakın rakibine 16 fark atarak kazanan Gündoğan bu seçimde 142 fark atarak güven tazeledi.

CHP Elazığ'da umduğunu bulamadı

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Elazığ merkezdeki sandıkların tamamı açıldı. Türkiye'de seçimlerde birinci parti konumunda olan CHP, Elazığ'da il, ilçe ve belde belediyelerden herhangi birini kazanamadı.

Elazığ'da sandıkların tamamı açıldı

Elazığ merkezdeki sandıkların tamamı açıldı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, AK Partili Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 65 bin 682 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Şahin Şerifoğulları: 'Bu zafer Elazığ'ımızın zaferidir'

Kesin olmayan sonuçlara göre Elazığ Belediye Başkanlığı seçimini kazanan ve güven tazeleyen Şahin Şerifoğulları, Bugün, sizlerin desteği ve dualarıyla gerçekleşen büyük bir zaferin coşkusunu yaşıyoruz. Bu zafer Elazığ'ımızın zaferidir. Bu başarı geleceğimizin zaferidir. Bu zafer, birlik ve beraberliğimizin zaferidir' dedi.

Seçimi kura ile kaybetti, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Elazığ'da bir muhtar adayı, kurayla kaybettiği seçimin ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Elazığ Valisi Toraman: 'Sandık bölgelerinde 6 binin üzerinde kolluk personeli görev başında'

Oyunu kullanan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, ' Şu ana kadar oy verme işlemleri sırasında çok ciddi manada bir sıkıntı yaşanmadığını memnuniyetle ifade edebilirim. Bu çerçevede seçimlerin huzur ve güveninin temini için yapmış olduğumuz planlar doğrultusunda 6 binin üzerinde kolluk personeli bütün sandık bölgelerinde görev başında. Ayrıca Elazığlı hemşerilerimize de göstermiş oldukları sükunet ve olgunluktan dolayı teşekkür etmek istiyorum' dedi.

Elazığ'da yaşlı çiftin seçim atışması

Türkiye, sabah saat 07.00'de demokrasinin yolu olan seçim için sandık başına gitti. Seçmenler, 31 Mart Mahalli İdari Genel Seçimleri için tercihte bulundu. Elazığ'da hasta olan bazı vatandaşlar İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine başvurarak taleplerini iletti. Ekipler, hazırlıklarını yapıp talepte bulunan vatandaşları evlerinden ve hastaneden alarak oy kullanacakları okula götürdü. Bunlarda biri de Çaydaçıra Mahallesi'nde yaşayan Zeki Saatçı oldu. Ekipler, yaşlı adamı oy kullanmak için okula götürmek üzere iken, eşi, Devlet senin ayaklarına oy kullanman için ekip gönderiyor, hangisine verirsen inşallah vermediğin kazanır dedi.

Elazığ'da 173 seçmenli köy muhtarı seçim bitmeden kazandığını ilan etti

Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başlarken, merkeze bağlı Alatarla köyünde tek aday olarak seçime giren köy muhtarı Nusret Özfidan muhtarlığını ilan etti.

Seçim bitmeden kazandığını ilan etti

Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başlarken, merkeze bağlı İcadiye Mahalle'sinde tek aday olarak seçime giren mahalle muhtarı İrfan Gözvur, muhtarlığını ilan etti.

Elazığ'da oy kullanma işlemleri başladı

Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başladı.

Milletvekili, Heimlich manevrası ile küçük çocuğun hayatını kurtardı

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, seçim çalışmalarına katılmak üzere gittiği bir programda küçük çocuğun boğazına şeker kaçtığını fark etti. Tıp doktoru olan Keleş, Heimlich manevrası ile çocuğun hayatını kurtardı.

Elazığlı sporcu Erikçi, Türkiye 3.'sü oldu

Elazığlı sporcu Hakan Erikçi, Türkiye Ohannes Margosyan Fitness Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerinde Türkiye 3.'sü olarak milli takım aday seçimlerine gitmeye hak kazandı.

Aktan: ''Öğrencilerin meslek seçimlerinde yanlarındayız''

Okan Üniversitesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge temsilcisi Sevda Aktan, son bir yılda gerçekleştirdikleri çalışmalarla on binlerce öğrenciyle buluştuklarını ve meslek seçimlerinde kendilerine yardımcı olduklarını söyledi.

Elazığ'da CHP'li aday seçim öncesi diğer siyasi partilerin adayları ile bir araya geldi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Duran, seçim öncesi diğer siyasi partileri ziyaret ederek, il başkanları ve belediye başkan adayları ile bir araya geldi.

Meclis Üyeliklerinde Tatlı Yarış

Yerel seçimler öncesi Belediye Başkan Adayı belirleyen ve Şahin Şerifoğulları ile yola devam kararı alan Ak Parti’de Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği için müracaatlar devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları seçim çalışmalarına hızlı başladı

AK Parti Elazığ milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İhlas Haber Ajansı Elazığ Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Elazığ merkezin tek kadın muhtarı öncü oldu, mahalle sakinleri sinemada buluştu

Elazığ'da 2019 yılında muhtarlık seçiminde oyların çoğunu alarak Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sinemada film izledi.