Murat Kurum Haberleri

Murat Kurum Haberleri

Bakan Kurum, cuma sonrası vatandaşlara aşure ikram etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da cuma namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikram etti.

FHGC Başkanı Gürtürk, Bakan Kurum'a TOKİ talebini iletti

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ'da görev yapan basın mensuplarına TOKİ marifetiyle konut yapılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelerek talep dosyasını sundu.

Bakan Murat Kurum: '2025 yılına geldiğimizde deprem bölgesi 11 ilde evine girmeyen afetzede vatandaş kalmayacak'

2025 yılına geldiklerinde deprem bölgesi 11 ilde evine girmeyen afetzede vatandaşın kalmayacağını vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bunun altını çizmek istiyorum. Vatandaşımızın devletine, cumhurbaşkanına olan güveni tamdır' dedi.

Bakan Kurum: 'Anlaşılan şu ki bizim bu uğraşımız ve gayretimizden Özgür Özel rahatsız olmuş'

Elazığ'dan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Anlaşılan şu ki bizim bu uğraşımız ve gayretimizden Özgür Özel rahatsız olmuş. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetini zaten çok net biliyoruz. Dolasıyla onlardan başka bir tavır ve eylem de beklemiyoruz' dedi.

Bakan Kurum, 'Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz'

Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ' İnşallah bur çerçevede her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimize evlerine kavuşana kadar durmadan duraksamadan çalışacağız. Kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız. 2025 yılı sonuna kadar, 11 ilde 6 Şubat depremi nedeniyle evine girmeyen hiçbir afetzede vatandaşımız kalmayacak' dedi.

Bakan Kurum, TOKİ konutlarını inceledi

Elazığ'a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşaatı devam eden TOKİ konutlarını inceledi.

Başkan Alan, 'Bakan Kurum'dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz'

Tunceli ve Bingöl'de depremin yaşanabileceğini sıklıkla dile getirildiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'dan bu önemli konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz' dedi.

Başkan Şerifoğulları'ndan Murat Kurum'a: 'Elazığ'dan koca yürekli Kara Murat'a selam olsun'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için yaptığı açıklamada, 'Kardeşlik diyarı Elazığ'dan koca yürekli Kara Murat'a selam olsun' dedi.

Bakan Kurum: '11 ilimiz, yarınlarımız ve yavrularımız için yarın değil, hemen şimdi diyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 67 bine ulaşan konutun temellerini Elazığ'da attıklarını belirterek 'Yeni sosyal konutlarımızın anahtarlarını Elazığlı kardeşlerimize teslim ediyoruz. 11 ilimiz için, yarınlarımız için, yavrularımız için, 'yarın değil, hemen şimdi' diyoruz' dedi.

Bakan Kurum: '11 ilimizi yükselen Anadolu'nun yükselen şehirlerini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Çanakkale ruhuyla 85 milyon vatandaşımız bugüne kadar hareket ettiyse bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla el ele vereceğiz ve 11 ilimizi yükselen Anadolu'nun yükselen şehirlerini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz' dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkan Yıldırım: 'Şehrimizin tüm sorunlarının çözümü için Ankara'da önemli adımlar atıyoruz'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ankara'da Elazığ'ın sorunlarının çözümü noktasında önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ettiklerini söyledi.

Duşakabin konuşmasıyla gündeme gelen Elazığlı depremzede Güllü Deniz: 'Konuşmalarımız başka yere çekildi''

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakan Süleyman Soylu ile Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyareti sırasında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'yla yaşadığı konuşma başka yöne çekilen depremzede Güllü Deniz, bayram ziyaretinde Şerifoğulları ile bir araya geldi. Depremzede Deniz, ''Konuşmalarımız başka yere çekildi, tamamı verilmedi, biz sizden razıyız'' dedi.

Bakan Murat Kurum: 'Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bu ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan, başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez. Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık eden tüm hadsizlere, küheylanlık yapanlara, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine 'harekete geçin' diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, şehit cenazelerinde gülüşenlere, bu iflah olmaz güruha her fırsatta tokadı vurmuş, bundan sonra da vuracak ve yere serecektir. Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden başkan yapacağız' dedi.

Bakanı Kurum: '36 bin konut ile cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya'da yaptık'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Toplamda 36 bin konut yapılarak cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini Elazığ ve Malatya'da yapmış olduk' dedi.

Bakan Soylu ve Kurum Elazığ'da

Programları çerçevesinde Elazığ'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İl Değerlendirme toplantısına katıldı.

Elazığ'ın Ankara Çıkarması

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Sermin Balık, Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek, şehrimizde yapılan ve yapılacak olan projeler hususunda değerlendirmelerde bulundular.