Matematik Haberleri

Matematik Haberleri

Emekli oldu ama 5 yıldır okulu ilk o açıyor ve öğrencileri kapıda karşılıyor

Elazığ'da 5 yıl önce emekli olan 70 yaşındaki matematik öğretmeni Mithat Yıldırım, her gün sabahın erken saatlerinde giderek okulu açıyor ve öğrencilerini bir bir kapıda karşılıyor. Okulun önünde öğretmenlerini gören öğrencilerin çoğu ise ona sarılmadan içeri girmiyor.

Elazığlı öğrenciler matematikte dünya şampiyonu oldu

Elazığ'da yaşayan 4. sınıf öğrencisi Alptuğ Çimenyer ve 2. sınıf öğrencisi Bahar Polat, Caribou Matematik Yarışmasında sorunların tamamını doğru cevaplayarak dünya şampiyonu oldu.

Ordinaryüs Prof. Cahit Arf'ın ABD'li damadından Türk mühendise Türkçe övgüler

Bir dizi program dahilinde Elazığ'a gelen Türk matematikçi ve bilim insanı Ordinaryüs Profesör Cahit Arf'ın ABD'li damadı Prof. Dr. Chadwich Dearing Oliver, 'Sedirin Babası' olarak bilinen yakın arkadaşı Yüksek Orman Mühendisi Prof. Dr. Melih Boydak'a Türkçe övgüler yağdırdı.

Matematikte dünya şampiyonu 8 yaşındaki ikizler üst üste rekor kırdı

Elazığ'da yaşayan ilkokul 2'nci sınıf öğrencileri 8 yaşındaki Ela ve Eylül Çetin, dünya çapında yapılan Caribou Matematik Yarışması'nda 9 sorunun tamamını doğru cevaplayarak dünya şampiyonu oldu. Ocak ayındaki yarışmada da birincilik ve derece alarak üst üste rekorlara imza atan ikizlerin en büyük hayali ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak.

23 Elazığ FK, matematiksel olarak kümede kalmayı garantiledi

TFF 3. Lig 2. Grup'un 32. haftasında deplasmanda karşılaştığı Ayvalıkgücü Belediyespor'a mağlup olan 23 Elazığ FK, rakiplerinin puan kaybettiği haftada matematiksel olarak kümede kalmayı garantiledi.

8 yaşındaki şampiyon ikizler matematikte dünyayı dize getirdi

Elazığ'da yaşayan ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ela Çetin dünya çapında yapılan Caribou Matematik Yarışması'nda 9 sorunun tamamını doğru cevaplayarak birinci oldu. İkiz kardeşi Eylül ise yarışmada derece yaptı.

Elazığ İl Özel İdare TKBL'ye düştü

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 23. haftasında Çankaya Üniversitesi'ne yenilen Elazığ İl Özel İdare'nin matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşti.

Matematik, korkulu rüya olmakta çıkıyor

Birçok öğrencinin korkulu rüyası olan ve öğrenmekte zorluk yaşadığı, Matematik dersinde yeni düzenlemelere gidiliyor.