Ak Partili Encümen Üyeleri İstifa Etti

Elazığ Belediye Meclisinin nisan ayı toplantıları devam ediyor.

PAYLAŞ

Dün gerçekleştirilen oturumda encümen üyeliğine aday olup yapılan gizli oylamada, encümen üyesi seçilen Ak Parti Meclis Üyeleri Sami Güzel ve Habip Yalçın, görevinden istifa ettiklerini belediye yönetimine yazılı olarak verdiler. 

Elazığ Belediye Meclisi Nisan ayı meclis toplantıları Başkan Vekili Aydın Kara Başkanlığında devam etti. 

Meclis Toplantıların ilk gününde nisan ayında görevi tamamlanacak olan encümen üyeleri seçimleri yapılmıştı. 

Gizli oylama ile yapılan encümen üyeleri seçiminde AK Parti’den Sami Güzel, Habip Yalçın ve Gülersem Çopur aday gösterilirken, MHP’den ise Suat Yaşa aday gösterilmişti.

Yapılan seçim sonucunda Ak Parti’den Sami Güzel ve Habip Yalçın, MHP’den ise Suat Yaşa, bir yıl süreliğine encümen üyesi olarak seçilmişlerdi.

Dün yapılan seçimde AK Parti’den Sami Güzel 14, Habip Yalçın ise 13 oy alarak listeye girmeye başarırken MHP gurubunun aday gösterdiği Suat Yaşa, 14 oy alarak encümen üyeliğine seçilmişti. 

Ak partinin aday gösterdiği Gülersem Çopur ise 11 oy alarak liste dışında kalırken 3 oy ise geçersiz sayılmıştı.

İSTİFA KABUL EDİLDİ
Bugün gerçekleştirilen Meclis oturumunda ise dün encümen üyeliğine seçilen Ak Parti Meclis üyeleri Sami Güzel ve Habip Yalçın, meclis başkanlığına ilettikleri dilekçe ile istifa ettiklerini açıkladı.

Meclis Başkan vekili Aydın Kara ise istifa eden encümen üyelerinin yerine önümüzdeki toplantılarda yeniden yapılacak olan seçim ile iki üyenin belirleneceğini ifade etti.

Yapılacak seçim sadece iki üye için yapılacağı için sonuç MHP’li Yaşa’nın üyeliğini etkilemeyecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN